zondag 12 december 2010

succesvolle opening cascolab2010

Cascolab2010 is geopend! Klokslag half acht stroomden de gasten aan het Sophiaplein 1 allen tegelijk binnen.
De leerlingen van het ROC ontvingen de genodigden en voorzagen iedereen van een drankje (mogelijk gemaakt door Conar).

De installatie van Daniel van der Veer in het stationsgebouw op Apeldoorn CS is tevens vrijdag geopend. De projectie is vanaf de buitenkant te zien van: 6:30u-9:00u en van 17:00u- 00:00u

Wethouder Olaf Prinsen opende cascolab op bijzondere wijze. In een legertent van Rent an Army Tent filmde Teresa van Twuijver de speach. 6 krachtige uitdrukkingen werden middels "chinese whispers" luid door Radio Kootwijk Live door het gebouw gecommuniceerd. Waardering voor deze creatieve, dynamische speach van eigen hand!


Teresa legde de avond vast middels video en fotografie. De opnames waren direct te zien op een groot scherm in de presentatie van Marije Vermeulen en Guido Nieuwendijk.

Radio Kootwijk Live gebruikte het pand voor spontane muzikale interacties.
Miriam Overlach speelde in een harde gebruikersruimte met muurschildering van wolken door Aldwin van de Ven (project in ontwikkeling) prachtige klanken op haar harp met een versterkte druppende kraan, ritmisch herhaald op de achtergrond.

Bart de Vrees speelde percussie in een kast, waar voorheen methadon opgeslagen stond, tussen de foto's van Maarten Heijkamp.
Marijn Korff de Gidts speelde op inventieve wijze percussie in de kelder op een luchtbehandelingskoker. Beeld en geluid van de film (bijzondere primeur!) van Rento van Drunen speelden op de achtergrond.
Petra van Aken danste experimenteel in het trappenhuis en door de verschillende vertrekken.


Marije Nie tapte dynamisch door videoprojecties van de Hezenbergerstuw in het archief van Nicolette Klerk. Fysiek werd met dans naar interactie gezocht met het werk van verschillende kunstenaars en hield ze organisatie en bezoekers scherp.

Dank aan RKL voor deze bijzondere invulling van de avond.


Sonja van Dam, Zonja 326, presenteerde bijzonder lekkere smaaksensaties op een multifunctionele tafel ontworpen door Benno Jolink.

Het openingsevent is mede mogelijk gemaakt door Conar en Lions Club Apeldoorn.

openingstijden tentoonstelling:
donderdag:             11:00u t/m 20:00u
vrijdag t/m zondag: 11:00u t/m 17:30u

Geen opmerkingen:

Een reactie posten