zondag 9 januari 2011

finissage concert orkest ereprijs apeldoorn cs- gebouw

Orkest de ereprijs speelt als afsluiting van de tentoonstelling cascolab2010: transmission | the experimental waitingroom, in het voormalige stationsgebouw een prachtig werk, dat zij in december in het Verenigingsconcert van de Nieuwe Vereniging voor Privé muziekuitvoeringen ook met groot succes hebben gespeeld. Igor zou er blij mee geweest zijn om juist dit werk op deze geweldige plek te mogen horen. Het publiek zal zondag dezelfde ervaring hebben.

Orkest de ereprijs is hét orkest voor nieuwe muziek in het oosten van Nederland. Het orkest initieert, zowel op internationaal als lokaal niveau, nieuwe projecten. Orkest de ereprijs is een orkest dat zichzelf als instrument inzet voor componisten van nu. Het orkest is hierdoor ook een perfecte partner in de samenwerking met andere disciplines in de podiumkunsten. Dit heeft geresulteerd in prachtige producties.

In de afgelopen 25 jaar heeft orkest de ereprijs baanbrekend werk verricht door nieuwe muziek op veel plaatsen te presenteren. Nieuwe muziek is, net als hedendaagse kunst, niet te definiëren in termen van één bepaalde stijl. Kenmerk van nieuwe muziek is vooral de mentaliteit: nieuwsgierig en met durf tot experiment.


Daniël van der heeft voor vandaag zijn installatie in het stationsgebouw aangepast. Orkest de Ereprijs speelt in de installatie. Tijdens het concert is een interactieve toepassing op de installatie te zien.Geen opmerkingen:

Een reactie posten