zondag 22 september 2013

Marktstraat Laboratorium

De Marktstraat wordt weer een laboratorium waar kunstenaars en ondernemers elkaar kunnen ontmoeten. Tijdens het project: 'Transmission- the experimental waitingroom' in 2010 koppelden we een vijftal kunstenaars en ondernemers. In de Marktstraat willen we die koppelingen zelf laten ontstaan. We willen graag een plek zijn waar creatieve ideeën tot stand komen en worden gepresenteerd. Men kan elkaar vinden tijdens een kop koffie in de binnenstad.

Op locatie Marktstraat 6 [ons lab] starten met een tentoonstelling met werk van kunstenaars uit de omgeving en van elders. Voor deze tentoonstelling hebben we een samenstelling gemaakt van kunstenaars waarmee we eerder werkten en kunstenaars die voor ons 'nieuw' zijn. We hebben de deelnemers gevraagd een toepassing te maken, een experiment te tonen of een schets of onderzoek te laten zien.
Tevens is er een presentatie achter de bar waar werk te zien is van deelnemers die eerder deelnamen. Op deze wijze is een stukje ontwikkeling zichtbaar. Dit werk is ook te koop.

De gevel van Marktstraat 1b wordt gedurende een maand ingevuld met het werk van Charlie Berendsen.

"Marktstraat 6 is een laboratorium op schaal. Wellicht kunnen we toewerken naar een groot laboratorium waar gewerkt en ontwikkeld kan worden en waar creatief experiment kan aarden en geconcretiseerd kan worden, inhoudelijk en financieel."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten